+46730729391

Blog (swe)

Pontus Orre, photographer

Stillbildens styrka

När Island slår ut England i kvartsfinalen under EM 2016 skrivs EM-historia. 
På slutsignal har jag Islands coach Lasse Lagerbäck i sökaren. Han är inte känd för att jubla vid framgång direkt. Föga förvånande jublar han inte nu heller och det blir en rolig bild där samtliga ur det isländska laget skriker ut sin glädje. 

England vs Island 1-2. När domaren blåser av matchen jublar alla utom en... 

England vs Island 1-2. När domaren blåser av matchen jublar alla utom en... 

Klockan har slagit 01:00 och det isländska landslaget har precis hyllats av fansen och jag sitter i pressrummet på arenan i Nice och har precis skickat in de sista bilderna till redaktionen. Tänker att bilden på Lasse där alla på bänken jublar utom just Lagerbäck borde det gå att göra nått kul med. I Aftonbladets webbsystem finns ett verktyg där man kan lägga en zoomfunktion på bilder. Ringer till Andreas som sitter som webbredaktör på Sportbladet och föreslår detta. "Bra idé", säger han, och några minuter senare ligger en artikel med enbart en bild ute på webben. Läsarna på Aftonbladet kan uppleva ett unikt ögonblick som inte tv kan ge. Att detta vore nått speciellt och att min idé är bragd säger jag inte, men det är något annat i alla fall och stillbildens styrka kommer fram. Vi bildjournalister engagerar oss i hur redigerare använder våra bilder i papperstidningen, nu bör vi nog börja bry oss om hur bilderna används på webben och ha en närmare kontakt med webbredaktörerna och kanske lära oss webbpubliceringssystemen...

Klicka på bilden för att komma till sajten och testa zoomen. 

Klicka på bilden för att komma till sajten och testa zoomen. 

Detta var också EM:s roligaste och häftigaste match att bevaka! Så här blev de andra bilderna. På uppdrag av Aftonbladet/Sportbladet. 

Pontus OrreComment